Je eigen silent disco organiseren is super makkelijk! Hieronder vind je de stappen om jou silent disco te beginnen.

Ophalen of ontvangen
Je haalt de koptelefoons en zender(s) op bij ons afhaalpunt. Of je kiest voor bezorgen en in overleg met jou spreken we een datum of tijd af wanneer de set wordt bezorgd. Wij leveren onze silent disco sets altijd in een stevige afsluitbare krat. B

Aansluiten van de zender(s) op jouw apparaat
Zet de zender aan en sluit deze met de bijgeleverde kabels aan op jouw telefoon, Ipad, laptop, tablet of DJ apparatuur. In de meeste gevallen (behalve bij een dj set) gebruik je de kabel met de jack-plug. Dit is een kabel met een “koptelefoonaansluiting” deze plug je in jouw apparaat. Op de meeste Ipads, tablets en laptops is deze standaard aanwezig. In het geval van een telefoon moet je even nakijken of deze nog een koptelefoonaansluiting heeft. Geen koptelefoonaansluiting, maar wil je toch afspelen via je telefoon? Dan heb je een verloopje nodig (voor Iphone is dit Lightning naar 3.5mm jack en voor Samsung is dit USB-C naar 3.5mm jack). Als je zelf geen verloopje hebt dan kun je dit aangeven en kunnen wij deze eventueel meeleveren.
Per zender kun je 1 apparaat aansluiten en dus 1 muzieksoort/afspeellijst afspelen. Wil je kunnen switchen tussen zenders op je koptelefoon dan bestel je meerdere zenders.

Muziek luisteren op je koptelefoon
Zorg dat het volume op je afspeelapparaat op maximaal staat. Ze de koptelefoon aan, de koptelefoon vind automatisch je zender en geeft de muziek door. Met de volumeknop op je hoofdtelefoon regel je zelf je volume. Heb je meerdere zenders gehuurd dan kun je met een knop op de koptelefoon wisselen tussen de zenders.

Handleiding en hulp
Bij iedere silent disco set zit een uitgebreide handleiding waarin stap-voor-stap uitleg wordt gegeven aan de hand van foto’s. Iedereen kan dit! Kom je er niet uit? Wij hebben een 24/7 telefoonnummer waarop wij bereikbaar zijn om je op weg te helpen!

Wat is Silent Disco?
Silent Disco is een relatief nieuwe trend die steeds populairder wordt. Het is een feest waar mensen hun eigen hoofdtelefoon dragen om muziek te luisteren. De muziek wordt afgespeeld via een draadloze zender die wordt aangesloten op een audio-systeem (DJ set, telefoon, Iphone, Ipad, computer). Het is een geweldige manier om te feesten zonder dat je je omgeving verstoort met luide muziek. Het werkingsprincipe van Silent Disco is eigenlijk heel eenvoudig. Allereerst worden er draadloze hoofdtelefoons verdeeld onder de gasten. Deze hoofdtelefoons zijn verbonden met een draadloze zender, die op zijn beurt is aangesloten op een PA-systeem. De DJ of muziekproducent speelt muziek via het PA-systeem, waarna de muziek wordt verzonden naar de draadloze hoofdtelefoons. Op deze manier kunnen de gasten genieten van de muziek zonder dat andere mensen in de omgeving worden gestoord. Er zijn verschillende manieren waarop een Silent Disco georganiseerd kan worden. Sommige organisatoren kiezen ervoor om twee DJs toe te laten, waardoor er twee verschillende kanalen met muziek zijn. De gasten kunnen dan tussen de twee kanalen switchen om de muziek te horen die ze willen horen. Andere organisatoren kiezen er echter voor om alleen één kanalen met muziek te hebben. De gasten horen dan allemaal dezelfde muziek. Het organiseren van een Silent Disco is een leuke manier om een feestje te organiseren zonder dat je je omgeving verstoort. Het is ook een geweldige manier om te socializen, aangezien je nog steeds in staat bent om met mensen te praten en te dansen, terwijl je ook nog steeds geniet van de muziek. De Silent Disco is een geweldige optie voor iedereen die een feest wil organiseren, of het nu gaat om een kleine verjaardagsfeest of een grootschalig evenement.

× Doe een aanvraag via Whatsapp!